întâlnire de… hrănire spirituală pentru oină!

întâlnire de… hrănire spirituală pentru oină!
Ieri, într-un cadru de poveste, la Corbeni (jud. Argeș), a avut loc o inedită întâlnire între președintele federației și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Mușcelului.
Cu această ocaziei, președintele federației a prezentat istoria practicării sportului nostru național în cadrul instituțiilor de învățământ cu profil teologic, precizând că acestea au avut un rol extrem de important la continuitatea oinei. De remarcat este faptul că în perioada 1899-1945, aceste instituții de invățământ au obținut 17 titluri de campion național!
Propunerea federației a fost de a se relua această tradiție și a se organiza o competiție proprie al cărei turneu final să fie la Curtea de Argeș.
în acest sens, noi ne manifestăm disponibilitatea de a asigura suportul tehnic și material necesar pentru inițierea în oină a profesorilor.
Sfinția Sa, mare iubitor al tradițiilor noastre strămoșești, a fost foarte încântat de această propunere și ne-a asigurat de tot suportul necesar pentru promovarea acestei idei la nivel național și organizarea activității finale la Curtea de Argeș.
Mulțumim mult Sfinției Sale pentru timpul acordat și disponibilitatea deosebită manifestată!
 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *