,,SI TU POTI FI CAMPION LA OINA’’! – ZALAU

Proiectul ,,SI TU POTI  FI CAMPION LA OINA’’! destinat băieţilor, din cadrul programului Pierre de Coubertin este în plină desfăşurare.

Până acum s-au desfăşurat primele două etape. În perioada 14 – 17.11.2014 s-a realizat pregătirea şi promovarea proiectului, formarea echipelor de lucru.

În cadrul etapei a II-a,  perioada 18 – 21.11.2014, au avut loc dezbateri  pe teme de oină alături de foşti  şi actuali jucători de oină, antrenori, oficiali precum şi selecţia propriu-zisă, care  s-a desfăşurat în şcolile din judeţele Cluj, Maramureş, Bihor şi Sălaj.                        Responsabilul zonal s-a  deplasat în judeţele  arondate centrului de selecţie şi iniţiere, unde alături de antrenori şi profesori care au dorit să practice jocul de oina, s-a făcut  preselecţia a 25 copiii care vor participa la un stagiu de iniţiere şi selecţie în perioada 21-23.11.2014   la Zalău. Copiii care au fost selectaţi în etapa a II-a sunt din:

  • Valea lui Mihai, Bihor – 5, antrenor Kormndi Gyula;
  • Coaş, Maramureş – 5, antrenor Moje Cristian;
  • Chiuieşti, Cluj – 5, antrenor Mihaela Elena Hango;
  • Hida, Sălaj – 4, antrenor Pup Gavril;
  • Dragu, Sălaj – 6, antrenor Ardelean Cosmin.

Actiunile de popularizare si pregatire a cantonamentului de initiere si selectie din perioada 21-23.2014 nu era posibil fără implicarea Direcţiei de Sport şi Tineret Sălaj,  Primăria Municipiului Zalău şi a Liceului cu program sportiv Avram Iancu Zalău. Pentru a populariza actiunile noastre avem ca pertener media Graiul Sălajului.

Desfăşurarea activităţilor din cadrul etapei a III – a se vor desfăşura la Liceul cu program Sportiv ,,Avram Iancu” Zalău după un program  care urmăreşte îmbinarea iniţierii şi familiarizării copiilor cu jocul de oină, atât teoretic cât şi practic. Nu vor lipsi din program activităţile recreative, de socializare, comunicare şi relaţionare între grupurile de copii. În ultima zi, la încheierea activităţilor, se va stabili echipa de 12 copii selectaţi pentru etapa finală de la Sibiu, se vor acorda diplome şi premii celor mai merituoşi dintre ei.

 

21.11.2014

Responsabil zona Zalău

Prof. Aluaş Dan

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *