PRIMARIA HARSOVA INFORMEAZA

Anunţ

 

Dezbatere Publică

 

Primăria orașului Hîrșova informează că, în  25 si 26 octombrie , incepand cu ora 10, la sediul instituţiei, în Sala de festivități, va avea loc o dezbatere publică comună a Studiului și Planului de măsuri pentru combaterea inactivității fizice, organizată în cadrul seminarului intitulat AN EFFECTIVE COOPERATION FOR HEALTH, din cadrul proiectului ,,Sănătate fără frontiere prin sport şi cooperare – uniţi în lupta             împotriva bolilor”, Cod 16.5.2.063 – ROBG-139”.

Responsabil principal cu implementarea activității proiectului: Orașul Hârșova.

Beneficiari implicați: Municipalitatea Shabla și Federația Româna de Oină.

 Planul comun de măsuri a fost elaborat în urma realizării unui studiu aprofundat privind cauzele ce determină inactivitatea fizică în randul populației precum și efectele negative asupra stării de sănătate a locuitorilor.

Studiul va detalia bolile ce pot fi prevenite și/sau ameliorate prin activitățile fizice de orice natură și avantajele mișcării zilnice (sport, activități fizice curente, activități fizice de recreere,etc) pentru menținerea unei stări de sănătate optimă; avantaje economice și sociale; rolul și potențialul sportului în viața socială a individului (integrare și incluziune socială, dezvoltare personală, etc).

Seminarul presupune activități interactive, de dezbatere a măsurilor propuse pentru combaterea eficientă a inactivității fizice. Se vor înregistra toate observațiile și opiniile primite de la participanți în timpul seminarului și se vor formula concluzii cu privire la revizuirea planului de măsuri.

În ceea ce privește sănătate publică, proiectul abordează acest domeniu din 2 perspective:

  1. În general, toate activitățile converg la prevenirea și/sau ameliorarea bolilor și creșterea gradului de sănătate;
  2. În particular, studiul și planul de măsuri va fi comunicat și promovat în rândul unităților spitalicești, cabinetelor de medicină de familie, medicina muncii, etc, încheindu-se cu acesti actori acorduri pentru recomandarea/prescrierea activităților fizice ca metode curative și de prevenire a bolilor.

Proiectul propune noi abordări prin acțiuni concrete ce oferă comunităților româno-bulgare facilități pentru practicarea mișcării în scopul prevenirii bolilor și menținerii unei stări de sănătate optimă pe tot parcursul vieții.

O copie a Studiului și Planului de măsuri pentru combaterea inactivității fizice este afişată pe site-ul oficial al orașului Hîrșova, Municipalitatea Shabla și Federația Româna de Oină.

Invităm la dezbaterea publică comună, organizată în cadrul seminarului din luna octombrie, toţi cetăţenii şi reprezentanţii mass-media pentru a-si face cunoscute observaţiile şi sugestiile pe marginea Studiului și Planului de măsuri pentru combaterea inactivității fizice.

 

 

 

PREȘEDINTE F.R.O.,

Nicolae DOBRE

 

STUDIUPLAN-DE-MASURI-PRIVIND-CAUZELE-SI-EFECTELE-INACTIVITATII-FIZICE-consolidat_august2018

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *