OINA SUB INALTUL PATRONAJ AL FAMILIEI REGALE A ROMANIEI

În data de 24 martie a.c., la Sinaia, în Sala Tronului a Castelului Peleş,a avut loc ceremonia prin care Federaţia Româna de Oină a primit din partea Casei Regale brevetul care atesta faptul ca oina isi desfasoara activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Brevetul a fost primit de preşedintele federatiei- Nicolae Dobre din partea Altetei Sale Regale Principele Radu, reprezentantul Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, i-a dăruit Alteţei Sale un nou model de tricou cu însemnele regale şi tradiţionale româneşti, un baston şi o minge de oina.

Este o mare onoare pentru noi faptul că Familia Regală, care promovează valorile naţionale, a acceptat să acorde acest titlu Federaţiei Române de Oină. Brevetul semnifică recunoaşterea sportului nostru ca valoare naţională. Casa Regală a fost întotdeauna alături de oină. Evenimentul de la Sinaia, desfăşurat într-un loc cu încărcătură istorică, ne-a oferit nouă, oiniştilor, un prilej de mare sărbătoare prin înmânarea Înaltului Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Semnarea acestuia a avut loc în data de 10 mai 2013, odată cu prima competiţie Cupa Regelui, concurs care se bucură de o vizibilitate extraordinară. Ne bucurăm pentru faptul ca sportul a fost reprezentat la cel mai inalt nivel la ceremonie prin prezenta doamnei Gabriela Szabo-Ministrul Tineretului si Sportului si domnul Alin Petrache –presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman,alaturi de fostul mare jucător de oină Nicolae Păsărică, reprezentanţi ai cluburilor şi parteneri ai noştri”, a declarat preşedintele Nicolae Dobre.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *