CUPA SATELOR

Federatia Romana de Oina-care isi desfasoara activitatea sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I , in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Primaria si Consiliul Local al comunei Chiuiesti – jud.Cluj si C.S.Izvorul Chiuesti Cluj au organizat in perioada 06-07.09.2014, pe stadionul din comuna Chiuiesti, Cupa Satelor la Oina seniori si Cupa ,,Pintea Viteazul’’o competitie traditionala ce se organizeaza anual in frumoasa comuna clujeana.
Cu aceasta ocazie s-a reluat colaborarea dintre Federatia Romana de Oina si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in ceea ce priveste activitatile de promovare a sportului nostru national, la eveniment fiind prezent din partea ministerului, domnul Vasile Romulus Duica care a apreciat in mod pozitiv atat organizarea cat si jocurile de oina care au avut loc.
Echipe participante:
-CS Brigada Gheraesti – Neamt
-CS Biruinta Gheraesti – Neamt
-CS Izvorul Chiuiesti – Cluj
Din motive obiective echipele Spicu Horia din Constanta si Stejaru Parcovaci din Iasi nu au putut face deplasarea la Chiuiesti, competitia desfasurandu-se in final cu trei echipe.

La ,,Cupa satelor’’ sistemul de joc a fost turneu tur-retur. Meciurile au fost deosebit de spectaculoase cu dese rasturnari de situatie, in final toate echipele fiind la egalitate de puncte. Astfel clasamentul s-a stabilit dupa punctaveraj.
Rezultate inregistrate:
Brigada – Izvorul 6-8
Brigada – Biruinta 18-16
Biruinta – Izvorul 15-9
Izvorul – Biruinta 4-11
Biruinta – Brigada 12-16
Izvorul – Brigada 19-9
Clasament:
Locul I- Biruinta- 8p (+7)
Locul II- Izvorul – 8p (-1)
Locul III – Brigada- 8p (-6)

La ,,Cupa Pintea Viteazul’’ clasamentul final arata astfel:
Locul I – Izvorul
Locul II – Brigada
Locul III – Biruinta
Festivitatea de premiere s-a organizat in deschiderea sarbatorii traditionale organizate in localitatea clujeana in cinstea lui Pintea Viteazul, cel care s-a nascut pe aceste meleaguri. Au fost prezente numeroase oficialitati care au inmanat sportivilor diplome, cupe si medalii.
Apoi organizatorii au oferit o masa festiva pentru toti participantii si un spectacol folcloric sustinut de numerosi artisti din zona.
Federatia a fost reprezentata la acest eveniment de domnul Calin Moje-membru in Biroul Federal, iar arbitrajul a fost asigurat de Cristian Moje(Baia Mare),Radu Parnau(Baia Mare) si Borodi Vasile (Cluj-Napoca).
Federatia Romana de Oina aduce multumiri Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ,domnului Gavril Mihut -primar al comunei Chiuiesti, C.S. Izvorul Chiuiesti , precum si tuturor celor care s-au implicat in organizare, competitiile fiind reusite din toate punctele de vedere.
Aceleasi ganduri de multumire se indreapta si catre echipele participante care au facut eforturi deosebite pentru a putea fi prezente la eveniment.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *