COMUNICAT DE PRESĂ

Federaţia Română de Oină în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului organizează şi desfăşoară în perioada 01 – 30.11.2014, cele mai importante proiecte ce sunt finanţate prin programul Pierre de Coubertin. Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează prin programul Pierre de Coubertin, proiecte ce au la baza – educaţia prin sport – selecţie, pregătire şi realizare de competiţii sportive. Astfel au luat naştere două proiecte importante pentru sportul naţional oina, unul ce se adresează fetelor intitulat – Fetele promovează identitatea naţională prin oină! şi cel de-al doilea ce se adresează băieţilor – Şi tu poţi fi campion la oină!

Scopul proiectului Fetele promovează identitatea naţională prin oină! constă în formarea unei atitudini adecvate faţă de obiceiurile şi tradiţiile noastre, trezirea curiozităţii şi a interesului fiecărei echipe implicată în proiect faţă de ceea ce înseamnă tradiţie sportivă; dezvoltarea capacităţii de sensibilizare a fetelor pentru a deveni jucătoare de oină prin formarea şi dezvoltarea unor componente educaţionale, morale şi de caracter prin înţelegerea implicării lor în cunoaşterea tradiţiilor sportive prin sportul nostru naţional.

În paralel se desfăşoară şi proiectul Şi tu poţi fi campion la oină! ce are ca scop dobândirea de către sportivi a deprinderilor psiho-motrice specifice jocului de oină, dezvoltarea fizică generală armonioasă şi mai ales, dezvoltarea capacităţii de sensibilizare a copiilor în practicarea jocului de oină.

Aceste proiecte finanţate de Ministerul Tineretului şi Sportului prin programul Pierre de Coubertin, va avea un impact major şi pozitiv asupra comunităţii la nivel naţional, deoarece este cea mai mare activitate de selecţie şi iniţiere din ultimii 25 de ani.

Categoria de vârstă în cadrul ambelor proiecte este juniori III (născuţi în anul 2000 şi mai mici) şi care nu au mai participat la un astfel de proiect până acum. Proiectele se desfăşoară pe centre, fiecărui centru fiindu-i alocat un responsabil ce se va ocupa, pe etape de selecţia şi pregătirea copiilor până la turneul final. Aceste proiecte vor fi cartea de vizită a Federaţiei Române de Oină care în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, vor demara în continuare proiecte ce vor scoate în evidenţă, importanţa cunoaşterii sportului nostru naţional oina, încă de la vârste fragede.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *