COMUNICAT CONSTANTA

În data de 22.11.2014, începând cu orele 16:00, în cadrul Complexului Flămânda din Constanta, s-a desfăşurat etapa de iniţiere în tainele sportului naţional – oina, etapă ce rezultă în urma celor două proiecte – „Şi tu poţi fi campion la oină!” şi „Fetele promovează identitatea naţională prin oină!” pe care Federaţia Română de Oină în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului le implementează. Proiectele sunt finanţate prin programul Pierre de Coubertin şi sunt dedicate în exclusivitate atât fetelor cât şi băieţilor, născuţi în anul 2000 şi mai mici, nelegitimaţi şi care nu au mai participat niciodată la un astfel de proiect.

Ceea ce astăzi s-a întâmplat la Constanţa, în acceaşi perioadă are loc etapa de iniţiere şi în ţară, în 6 regiuni destinate la categoria masculin şi 6 regiuni destinate la categoria feminin. Regiunile în care are loc etapa de iniţiere la băieţi sunt: Craiova, Sibiu, Bârlad, Constanţa, Timişoara, Zalău, iar regiunile pentru fete sunt: Constanţa, Cluj, Recea – Braşov, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Mioveni – Argeş.

În cadrul acestei etape, fiecare responsabil de zonă, alături de profesorii prezenţi au desfăşurat una dintre cele mai inedite etape de iniţiere din ultimii 25 de ani, având un impact pozitiv asupra grupului ţintă vizat.

La Constanţa, cum de altfel se întâmplă şi la nivel naţional, au luat parte la iniţiere un număr de 50 de copii ( 25 de fete şi 25 de băieţi), veniţi din diferite regiuni, unde s-a desfăşurat etapa de selecţie, regiuni ce au răspuns prezent pentru a face parte din aceste proiecte.

Cel mai fascinant lucru, este faptul că, printre copiii prezenţi, sunt şi persoane care nu au intrat vreodată într-o sală de sport – şi iată că, odată cu implementarea acestor proiecte, în afară de faptul că ei au avut ocazia să vadă cum arată o sală, s-au şi îndrăgostit de sportul naţional – oina.

În data de 23.11.2014, începând cu orele 08:30, tot în cadrul Complexului Flămânda, au loc meciurile de calificare pentru turneul final, care se va desfăşura la Sibiu în perioada 28 – 30.11.2014.

Copiii prezenţi, ne vor demonstra ce au învăţat în tot acest timp, iar cei mai buni vor merge mai departe.

Vă aşteptăm în număr cât mai mare să fiţi alături de noi – alături de sportul naţional  – OINA.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *