ANUNT PRIMARIA HARSOVA

Anunţ

În perioada 25-26 octombrie 2018, Primăria Oraşului Hârșova, a organizat o dezbatere publică – Seminar – în vederea susţinerii Studiului privind cauzele și efectele inactivității fizice zona transfrontalieră România-Bulgaria: Planul de măsuri pentru combaterea inactivității fizice în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației în zona transfrontalieră din cadrul proiectului ,,Sănătate fără frontiere prin sport şi cooperare – uniţi în lupta împotriva bolilor”, Cod 16.5.2.063 – ROBG-139”.

Prezentarea Studiului şi a Planului de măsuri a fost realizată în format Power Point, cu slide-uri animate, însoţite de nararea explicativă a acestora.

Studiul a fost realizat cu partenerii din Shabla, care, la rândul lor, au prezentat studiul realizat de ei, cu metodologia lor specifică de analiză.

Suita de factori care au stat la baza emiterii concluziilor studiului realizat, au condus la conturarea următoarelor obiective majore:

  1. Dezvoltarea durabilă a infrastructurii sportive
  2. Creşterea numărului de specialişti în domeniul sportiv şi perfecţionarea continuă a acestora;
  3. Promovarea şi încurajarea voluntariatului în domeniul sportiv;
  4. Creşterea gradului de conştientizare a pericolelor obezităţii şi a sedentarismului în rândul populaţie.
  5. Creşterea interesului pentru practicarea sportului în rândul comunităţii
  6. Dezvoltarea spiritului competitiv şi a sportului de performanţă

 

În urma observaţiilor s-a realizat un Plan comun de măsuri pentru combaterea inactivităţii fizice în scopul îmbunatăţirii stării de sănătate a populaţiei din zona transfrontalieră.

Având în vedere cele menţionate anterior, vă aducem la cunoștință că în luna ianuarie 2019 a fost aprobat H.C.L. nr. 7/2019 privind aprobarea Studiului privind cauzele și efectele inactivității fizice zona transfrontalieră România-Bulgaria: Planul de măsuri pentru combaterea inactivității fizice în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației în zona transfrontalieră din cadrul proiectului ,,Sănătate fără frontiere prin sport şi cooperare – uniţi în lupta împotriva bolilor”, Cod 16.5.2.063 – ROBG-139”.

 

Nicolae Dobre

Președintele Federației Române de Oină

http://froina.ro/PLAN-DE-MASURI-PRIVIND-CAUZELE-SI-EFECTELE-INACTIVITATII-FIZICE-prezentare-Modif-nov2018.ppt

http://froina.ro/STUDIU-PRIVIND-CAUZELE-SI-EFECTELE-INACTIVITATII-FIZICE-dec2018.pptx

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *