ADUNAREA GENERALA

In perioada 20-22 martie 2015, in Sala de Conferinte din cadrul Hotelului Regina din Sinaia, a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Romane de Oina, eveniment marcant, unde au participat toate Cluburile si Asociatiile Sportive afiliate, dar si invitati speciali. Unul din invitatii speciali a fost domnul Nechita Sergiu din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, care a impartasit din experienta sa, sfaturi utile tututor celor prezenti, totodata felicitand activitatea pe care Federatia Romana de Oina a avut-o de-a lungul timpului. Dupa cuvantul domnului presedinte Nicolae Dobre, care a evidentiat succint activitatea Federatiei din ultimul an, atingandu-si obiectivele propuse, activitati ce au condus la relansarea acestui sport pe plan national si recunoasterea lui pe plan international, au fost dezbatute pe larg toate punctele ce au fost pe ordinea de zi ale acestei Adunari Generale. Cel mai important aspect evidentiat ce aduce oina pe cele mai inalte culmi, a fost faptul ca prin legea 96/2014, oinei i s-a recunoscut statutul de sport national. In acelasi timp domnul Nicolae Dobre a transmis celor prezenti, avantul deosebit pe care il ia oina feminina, felicitand cu aceasta ocazie, Cluburile Sportive ce au in componenta sa echipe feminine la oina, incurajand ascensiunea spre aceasta directie. In cadrul Adunarii Generale din acest an, un important punct pe ordinea de zi a fost si aprobarea noul logo si a noului model de echipament al Federatiei Romane de Oina, care a fost supus votarii, aprobandu-se in unainimitate de cei prezenti.

Un alt aspect ce a fost scos in evidenta a fost si Strategia Nationala de Dezvoltare a Oinei in perioada 2015-2020, ce are ca scop, identificarea directiilor si a metodelor de asigurare a dezvoltarii sportului national, a promovarii acestuia in randul populatiei tarii noastre, iar pe plan international, atragerea tinerilor catre un mod de viata sanatos si a formarii unor factori motivationali pentru practicarea sistematica a exercitiilor fizice.

Datorita faptului ca, acest eveniment a avut loc intr-un loc pitoresc, toti participantii au avut parte de un program foarte frumos oferit de Federatia Romana de Oina, care prin sprijinul Casei Regale a Romaniei, s-au putut desfasura drumetii la bine cunoscutul Castel Peles din Sinaia inclusiv intrarea din cadrul Castelului, ce s-a putut face intr-un cadru ce nu poate fi uitat. Multumiri pentru Casa Regala a Romaniei din partea tututor celor prezenti, pentru aceasta oportunitate de a petrece cateva minute in minunatul Castel Peles din Sinaia, multumiri calde de la intreaga echipa a Federatiei Romane de Oina.

Federatia Romana de Oina, multumeste pe aceasta cale si tuturor factorilor de decizie centrali si locali dintre care mentionam: Ministerul Tineretului si Sportului, prin doamna Ministru Gabriela Szabo, doamna Secretar de Stat Carmen Emilia Tocala si consilierul sportiv cu probleme de oina, domnul Sergiu Nechita, care au asigurat sprijin financiar, logistic, consiliere pe probleme specifice, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman – prin domnul presedinte Alin Petrache, Banca Nationala a Romaniei, prin domnul guvernator Mugur Isarescu, Consiliul Judetean Constanta – prin domnul presedinte Nicusor Daniel Constantinescu, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta prin domnul director Teliceanu Claudiu, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta – prin domnul inspector general Raducu Popescu si domnul inspector de specialitate Dragos Ciucan.

Multumim deasemeni si partenerilor si sponsorilor nostri: Danco Pro Communication – prin doamna Andreea Sandu, IPA – Asociatia Internationala a Politistilor – Sectia Romana – Regiunea 2 Constanta prin domnul presedinte Galmeanu Razvan, Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmeria Romana, Casa Regala a Romaniei, Impulser, S.C. Olimpic Concept S.R.L., Politia de Frontiera Romana, Primaria Chiuiesti – jud.Cluj, Primaria Horia – jud. Constanta, Asociatia Tomis Antidrog Constanta prin domnul presedinte Dragan George si nu in ultimul rand, Revista V.I.P.

Ca urmare a organizarii acestei Adunari Generale, pentru locuitorii din regiunile participante, se asteapta cresterea gradului de constientizare asupra importantei cooperarii sportive – socio – culturale in imbogatirea vietii sportive, culturale si economice a regiunilor participante prin implicarea acestora in activitatile ce sunt prevazute in cadrul Federatiei Romane de Oina si in colaborare cu aceasta, aducand sportul nostru national, pe trepetele cele mai inalte ale succesului – acolo unde ii este locul.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *