100 DE ANI IN SLUJBA SPORTULUI NOSTRU NATIONAL – OINA

Multe persoane si-au dedicat intreaga viata sportului nostru national-oina,dar ceea ce a facut domnul Ursu Gr. Andrei ,din comuna teleormaneana Crangu este cu adevarat senzational.
Avand in vedere faptul ca intreaga viata s-a dedicat oinei,putem afirma fara greseala ca ,pe data de 13.09.2014 cand domnul invatator a implini venerabila varsta de 100 de ani,avem prima persoana care a fost in slujba oinei timp de un secol.
O performanta unica pentru sportul nostru national,care ne dorim sa fie prelungita cat mai mult de aceasta extraordinara persoana.
Nascut la data de 13.09.1914 in Basarabia,domnul Ursu a ajuns impreuna cu familia,la o varsta frageda , in comuna teleormaneana unde s-a dedicat carierei de invatator.
In paralel cu aceasta a facut o pasiune pentru oina,sport pe care il iubeste enorm,asa cum declara de curand.
Cat starea fizica i-a permis s-a dedicat invatarii copiilor jocul de oina si participarii cu acestia la diferite competitii nationale,obtinand de multe ori primul loc in clasament sau situari pe locuri fruntase.
A reusit sa insufle pasiunea sa pentru jocul sau de oina si fiului sau Marcel,cel care avea sa devina campion national la seniori si ulterior presedinte al federatiei.
Este adeptul idei ca oina este jocul perfect,punand pe hartie acest lucru in scrierile sale care au culminat cu lucrarea intitulata O viata in slujba unei pasiuni-oina.

Federatia Romana de Oina a fost reprezentata de presedintele acesteia la evenimentul care a avut loc in data de 13.09.2014,la ora 10.30,in localitatea Crangu din jud.Teleorman, pentru a celebra impreuna un secol de pasiune pentru sportul nostru national -oina.

Cu aceasta ocazie domnul Andrei Ursu a primit un trofeu din partea federatiei pentru contributia deosebita la dezvoltarea si sustinerea sportului national -oina.

In numarul de astazi al  Gazetei Sporturilor au fost publicate 4 pagini cu domnul Andrei Ursu, fiind pentru prima data cand un cotidian central acorda un spatiu atat de amplu oinei .

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *