COMUNICAT “TURNEUL 1 PLAY-OFF AL CAMPIONATULUI NAŢIONAL PENTRU SENIORI”

Duminică, 29 iunie 2014, începând cu ora 9.30, se va desfăşura pe Stadionul Cotroceni,  situat în cadrul Arenelor Băncii Naţionale a României, una dintre cele mai puternice competiţii de oină , si anume “Turneul 1 Play-Off al Campionatului Naţional pentru Seniori”, organizat de Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic si  Sportiv Român si Banca Naţională a României .

La competiţie vor participa cele mai bune echipe de seniori din ţară, clasate pe primele patru locuri ca urmare a turneului regulat, desfăşurat la Constanţa în luna mai. Echipele: Straja Bucureşti, Frontiera Tomis Constanţa, Biruinţa Gherăeşti Neamţ şi Oltul Turnu Roşu Sibiu se vor confrunta  într-un turneu simplu, fiecare cu fiecare, urmând să fie, în total, 6 meciuri.

Sunt aşteptate numeroase personalităţi din diferite domenii de activitate,dintre care  mentionam pe  domnul guvernator Mugur Isarescu ,Ministrul Tineretului şi Sportului – doamna Gabriela Szabo,presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman-domnul Alin Petrache, domnul Corneliu Visoianu-consilier al prim-ministrului , precum şi personalităţi din lumea politică şi din mediul de afaceri, printre care Elena Udrea, Cristian Boureanu, Diana Tuşa.

Evenimentul va fi însoţit de comentariile în direct ale specialiştilor în acest sport, menite să explice şi să familiarize publicul spectator cu regulile şi modul de desfăşurare a partidelor de oină.

Organizatorii au pregatitit numeroase surprize, printre care şi un “meci al personalităţilor” la care vor participa două echipe formate din nume sonore ale României.  Monica Iagăr, Roxana Marcu, Leonard Doroftei, Gheorghe Turda, Sebastian Bodu, Andrei Tinu, Ruxandra Dragomir, Rafael,Mihai Georgescu, Ioana Flora, Gabriel Gherghescu, Tudor Turcu, Valentin Teodosiu, Denisa Săndulescu, Marius Mihalache, precum şi membrii echipei de fotbal a artiştilor vor intra pe teren pentru a-şi etala talentele şi abilităţile tehnice.

De asemenea, vor fi organizate concursuri cu premii şi activităţi de iniţiere în jocul de oină pentru copii , iar fiecărui participant i se va oferi o diplomă de participare pentru iniţiere în sportul naţional din partea Federaţiei Române de Oină.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *