element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)  

PIERRE DE COUBERTIN Cluj Napoca

Proiectul  este finanţat de Ministerul Tineretului si Sportului prin programul  PIERRE DE COUBERTIN.

In centrul de initiere de la Cluj in cadrul Etapei a  III-a din proiect – Desfasurarea activitatii de initiere–  fetele au gustat din plin frumusetea jocului nostru national – oina, care a prins foarte repede si participantele s-au aratat deosebit de multumite de aceasta activitate, care a inceput in 21.11. 2014 si a  continuat pana duminica 23.11.2014. Au fost prezente echipe de fete din trei judete si anume: Cluj- Scoala Gimnaziala Chiuiesti-prof. Peter Daniela; Salaj- Scoala Gimnaziala Dragu- prof. Ardelean Cosmin;  Maramures- Scoala Gimnaziala Remetea Chioarului- prof. Moje Calin.

Procesul de initiere in oina a inceput destul de timid, tinad cont ca unele dintre fete nu au mai practicat nici un sport organizat in afara de cele pe care le-au intalnit la orele de ed. fizica. In scurt timp jocul de oina ,,prinde’’ la tinerele fete care sunt foarte ambitioase si se ridica la nivelul asteptarilor profesorilor coordonatori.

Profesorii care au participat la  aceasta etapa din proiect sunt  impresionati de progresul pe care l-au facut fetele de cand au intrat in contact cu tainele acestui sport, si se declara multumiti de tot ce ceea ce s-a petrecut aici.

Conditiile de cazare si masa au fost excelente si de asemenea si salile de sport unde s-au desfasurat activitatile de initiere a tinerelor fete in oina.

La final au fost selectionate 12 persoane care vor participa la Turneul final ce se va desfasura in perioada 28 – 30.11.2014 la Sibiu , cu participarea reprezentantelor celor 6 centre de selectie si initiere din intreaga tara.

 

La finalul acestei etape toti participantii au primit materiale promotionale despre proiect constand in: diplome, afise, flyere, pliante, dvd-uri cu jocul de oina, etc.

De asemenea trebuie mentionat faptul ca tot in aceasta perioada la Cluj a avut loc o intrunire a conducerii Clubului Sportiv Politehnica Cluj-Napoca , reprezentat prin dl. prof. Radu Adrian Munteanu si reprezentantul FRO pe regiunea de NV, dl. prof. Moje Calin,  ocazie cu care s-au purtat discutii referitoare la afilierea clubului universitar la federatie si s-a inaintat dosarul cu actele necesare in acest sens,  precum si alte chestiuni legate de organizarea sectiei de oina la nivelul clubului. A fost un moment istoric care trebuie consemnat si promovat tinand cont ca C.S. Politehnica Cluj Napoca este primul club universitar care doreste sa se afilieze la FRO si sa practice oina. Asteptam si  alte centre universitare sa vina in frumoasa familie a oinei…

Federatia Romana de Oina aduce multumiri si pe aceasta cale Primariei comunei Floresti,  conducerii Liceului Alexandru Borza, pentru punerea la dispozitie a salilor de sport,  precum si tuturor celor care s-au implicat in buna organizare a acestui important eveniment.

 

Prof. Moje Calin,

Responsabil centru Cluj

23.11.2014