element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)  

JUCATORII

Varsta jucatorilor

Art 6. Dupa varsta, jucatorii de oina se impart in trei categorii:
– juniori II pana la 14 ani (inclusiv)
– juniori I pana la 18 ani (inclusiv)
– seniori peste 18 ani

Juniorii pot participa la jocuriie echipelor de seniori numai cu avizul medicului „apt pentru joc la seniori”. Se interzice participarea juniorilor sub 15 ani la competitiile rezervate seniorilor.

Obligatiile jucatorilor:

Art 7. O echipa de oina se compune din 11 jucatori titulari si cel mult 5 rezerve, pe foaia de arbitraj trecandu-se maximum 16 jucatori. Toti jucatorii vor purta un numar cusut sau tiparit pe tricou, pe piept in partea stanga si optand si pe spate.

Dimensiunile cifrelor de pe spate vor fi de 10 x 20 cm, iar cele de pe piept de 10 x15 cm. Numerotarea se face incepand cu nr. 1. Capitanul de echipa va purta o banderola de culoare definita, pe mana stanga.
Atunci cand echipa se afla la bataie, ordinea de servire sau bataie a mingei este indicata de capitanul de echipa.

La prindere, jucatorii pot ocupa orice post, indiferent de numarul pe care-l poarta. Dupa intrarea jucatorilor pe teren, schimbarea numerelor si a locurilor la prindere nu mai este permisa. Este interzisa intrarea in teren fara ca jucatoii sa poarte numerele pe tricou.

Art 8. Jucatorii trebuie sa cunoasca regulile jocului, si sa le respecte intocmai. Ei trebuie sa fie disciplinati si sa se supuna dispozitiilor arbitrilor, fara a-si manifesta nemultumirea prin gesturi sau cuvinte. Este interzisa intrarea in joc a sportivilor care sunt sub influenta bauturilor alcoolice.

Inlocuirea jucatorilor:

Art 9. Echipa nu poate incepe sau continua jocul decat daca este in formatie completa – 11 jucatori. Jucatorul eliminat sau ranit trebuie inlocuit cu un jucator de rezerva desemnat de antrenor sau in lipsa acestuia de capitanul de echipa, sau dupa caz cu avizul medicului.
Cand un jucator este eliminat si echipa se afla la prindere, jucatorul de rezerva va ocupa in teren locul celui eliminat. Daca echipa se afla la bataie, jucatorul de rezerva se considera ca jucator nou si obligat sa bata ultimul.

Cand a survenit o accidentare si echipa se afla la prindere, jucatorul de rezerva va ocupa locul indicat de antrenor sau capitanul de echipa (este admisa o singura schimbare) de locuri.
Daca echipa se afla la bataie, jucatorul de rezerva va putea ocupa locul din teren al jucatorului accidentat, in rnomentul accidentarii, sau pe linia de plecare a culoarului respectiv (la indicatiile antreriorului sau capitanului de echipa).

Antrenorul sau capitanul de echipa va putea inlocui intr-un meci maxim 3 jucatori din cele 5 rezerve trecute pe foaia de arbitraj. Jucatorul de rezerva va ocupa in teren locul jucatorului inlocuit. Exceptie face jucatorul prins la mijioc care nu poate fi inlocuit, decat dupa ce faza a fost jucata si jucatorul care a servit mingea care nu poate fi inlocuit decat dupa ce a efectuat si el bataia mingii. Atat jucatorui prins la mijloc cat si cel care a servit mingea pot fi inlocuiti in caz de accidentare dar numai cu avizul medicului.
Inlocuirea jucatorilor se face numai cand jocul este inchis.

In caz de epuizare a rezervelor prin inlocuirea accidentatilor, echipa descompletata pierde jocul la scorul de 0-6, indiferent de situatia de pe teren in mornentul descompletarii si i se acorda 1 punct in clasament.

Leave a Comment

(required)

(required)