element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)element_72dpi (1)  

CODURILE DE CONDUITA PRIVIND PERSOANELE IMPLICATE IN OINA

 1. Codul de conduita pentru reprezentantii cluburilor sau echipelor (conducatori, antrenori, delegati etc.)Reprezentantii cluburilor sau echipelor sunt obligati:
  1. Sa respecte regulamentele FRO, regulamentul de joc, regulamentele competitiilor la care participa echipa de oina si regulamentul clubului sau echipei pe care le reprezinta.
  2. Sa promoveze in cadrul clubului sau echipei o politica educativa si disciplinara corecta si eficienta, aplicabila jucatorilor si celorlalte persoane din cadrul clubului, angrenate in activitatea de oina.Aceasta trebuie aplicata in mod consecvent.
  3. Sa ia toate masurile ca jucatorii si celelalte persoane din cadrul clubului sau echipei angrenate in competitie, sa respecte si sa accepte autoritatea si deciziile arbitrilor, observatorilor oficiali sau persoanelor delegate de FRO.
  4. Sa nu critice public oficialii FRO prezenti la meciurile disputate de echipa de oina si nici alti conducatori sau oficiali de club si nici jucatorii celor doua echipe. Acestia au dreptul sa se adreseze instantelor FRO cu orice plangere in conformitate cu regulamentele federatiei.
  5. Sa respecte normele de integritate si corectitudine si sa dea dovada de o conduita etica si profesionala.
  6. Sa asigure toate masurile si mijloacele pe care le au pentru promovarea si dezvoltarea jocului de oina si pentru a impiedica producerea unor situatii care sa aduca prejudicii imaginii si reputatiei sale.
  B. Codul de conduita pentru jucatori
  Jucatorii de oina sunt obligati:
  1. Sa respecte regulamentele FRO, regulamentul de joc si regulamentul clubului sau echipei din care fac parte.
  2. Sa accepte si sa respecte autoritatea si deciziile arbitrilor jocului, ale observatorilor oficiali sau ale persoanelor delegate de FRO.
  3. Sa nu critice public conducatorii jocului, observatorul oficial, conducatorul echipei, reprezentantii oficiali ai acesteia sau alt jucator al echipei sale cat si pe cei ai altei echipe.
  4. Sa respecte normele de integritate si corectitudine si sa dea dovada de o conduita etica si profesionala.
  5. Sa respecte proprii coechipieri, adversarii, reprezentantii echipelor si spectatorii.
  6. Sa contribuie la promovarea si dezvoltarea jocului de oina ca si la mentinerea, prin modul in care se comporta, a bunului renume al acestui sport.
  C. Codul de conduita pentru arbitri

  Arbitrii de oina sunt obligati:
  1. Sa respecte regulamentele FRO.
  2. Sa aplice corect regulamentul de joc si sa adopte o maniera de arbitraj conforma cu recomandarile FRO.
  3. Sa nu critice public un alt arbitru, un conducator, reprezentant sau jucator al unui club, dar poate sesiza comisia competenta in rezolvarea litigiilor intervenite in legatura cu acestia.
  4. Sa respecte normele de integritate si corectitudine si sa dea dovada de o conduita etica si profesionala.
  5. Sa se pregateasca si sa-si desavarseasca pregatirea fizica si teoretica conform normelor FRO.
  6. Sa participe la toate formele de pregatire organizate de C.C.A

7. Sa participe la convocarile comisiilor FRO in cazurile in care sunt implicati personal, intotdeauna. Motivul neparticiparii, probat cu documente oficiale, trebuie comunicat FRO inainte de data sedintei la care a fost convocat.
8. Sa ajute la promovarea jocului de oina si la impiedicarea producerii unor situatii care sa prejudicieze renumele acestui joc.
D. Codul de conduita pentru observatorii oficiali
Observatorii oficiali sunt obligati:
1. Sa respecte regulamentele FRO si sa impuna respectarea tuturor prevederilor referitoare la disputarea jocului la care sunt delegati.
2. Sa respecte normele de integritate si corectitudine si sa aiba o conduita etica si profesionala.
3. Sa nu critice public un arbitru al jocului, un conducator de club sau echipa, un oficial sau jucator al oricarui club sau oricarei echipe.
4. Sa participe la convocarile comisiilor FRO in legatura cu incidentele petrecute la jocurile la care au fost delegati. Motivul neparticiparii, probat cu documente oficiale, trebuie comunicat FRO inainte de data sedintei la care a fost convocat.
5. Sa ajute la promovarea si dezvoltarea jocului de oina, ca si la luarea masurilor care sa impiedice producerea unor situatii care sa duca la prejudicierea reputatiei acestui joc.
Prezentul cod de conduita a fost aprobat de Adunarea Generala din data de13.03.2010 si intra in vigoare din data de 14.03.2010.
Odata cu intrarea in vigoare a acestuia se abroga orice alte dispozitii contrare.

 

Leave a Comment

(required)

(required)